2010. április 22., csütörtök

Gessi csaptelep – új „DROP” széria, a természet jegyében

A Gessi a legismertebb és legelismertebb olasz csaptelepgyártó egész Európában. A felvállaltan nem csak eszközöket, hanem “praktikus műalkotásokat” gyártó cég a közelmúltban minden designdíjat megnyert, ahol csaptelepeit és kiegészítőit elindította.

Most egy új fürdőszobai csaptelepet mutatott be, melyhez az inspirációt a természet adta, így jött létre játékos neve is: DROP.

A csap vége gumós kialakítású, éppen olyan, mintha egy nagy vízcseppet látnánk lecseppeni. Emiatt az érdekes látvány miatt a tervezőknek most is sikerült egy olyan csaptelepet létrehozni, amely mint kortárs alkotás is megállja a helyét bármely otthonban . A karcsú nyak egy szélesebb henger alapon helyezkedik el, mellette pedig a víz folyásának szabályozására szolgáló kis joystickot látjuk. A termék több formában, méretben és színben is létezik. Akár belógathatjuk a mennyezetről, így imitálva egy szabályos elnyúlt vízcseppet, illetve az egyik fotón látszik, hogy a háttérben levő tusoló zuhanyrózsáját is megoldották. Organikus formája miatt központi szerepet játszhat bármelyik minimalista lakás fürdőszobájában.

A forma kialakításában nagy szerepet játszhatott még Achille Castiglioni ARCO elnevezésű lámpája is.

Design: Prospero Rasulo
  Gessi:  www.gessi.com
Arco: www.achillecastiglioni.it/en/projects/id-23.html

Nincsenek megjegyzések: