2010. október 18., hétfő

Segítség parketta választáshoz

Bizony nem könnyű feladat egy katalógusból, vagy egy pici mintadarab alapján megítélni, hogy a kiválasztott szín és minta, hogy mutat majd nagy felületen.

Az alábbi linkeken olyan online tervezőket találunk ahol, a virtuális helyiség padlóburkolatát egy kattintással lecserélhetjük.







Mitől lesz tartós a padlóburkolat?

Nagyon fontos a termék minősége, kopásállósága, de mindez fabatkát sem ér, ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat. Vannak rossz szokások, vannak téves információk, de a legtöbb esetben a tudás hiánya és a gondatlanság azok az okok, melyek miatt idő előtt tönkremennek a burkolatok. Ezek közül állítottunk össze egy csokorra valót. Tudják! Okos ember más kárán tanul, mert jó ha tudjuk ezekre az esetekre nem vonatkozik a beígért garancia, tehát a saját pénzünket kockáztatjuk! 

1.helyezett: Gyorsan feltörlöm. Az abszolút első helyen, a takarítási rossz szokásokat említhetjük. 
2.helyezett: Nedves beton. Türelmetlenek vagyunk. Hajtjuk magunkat és a kivitelezőt, hogy minél előbb beköltözhessünk új otthonunkba. 
3.helyezett: Elég egyenes az rakja csak le! A modern klikk rendszerű parketták, és főleg a lamináltpadlók, furnérparketták csak megfelelően sima egyenes területre rakhatóak.
.helyezett: A küszöbnél nem hagyok rést, hogy néz az ki! Kötelező! A fa élő anyag, folyamatosan mozog (dilatál), ha ezt a mozgását megakadályozzuk, a burkolat biztosan felpúposodik.
5.helyezett: Ott a régi szőnyegpadló rárakom arra, így a habfóliát is megspórolom! 
A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: