2010. április 27., kedd

Rózsaszínben a világ - Pink Gyerekszoba -

Egy gyerekszoba tervezésénél az első feladat, a különböző funkciók helyének meghatározása. Hol legyen az alvó kuckó, merre legyen a játék színtere, hol helyezkedjen el a tanuló/rajzoló asztalt és persze az sem mindegy, mennyi tároló szekrényre, fiókra, polcra van szükség. A gyerekszobában minimum három különböző tevékenység folyik, érdemes az ezeknek megfelelő világításokat körültekintően megválasztani és összehangolni.
Természetesen ízléstől, nemtől és kortól függ, hogy a gyerekek milyen színű, stílusú szobában érzik jól magukat a , de általánosan elmondható, hogy a vidám, élénk színek jótékonyan hatnak a kicsik képzelőerejére, kellemes vidám lékört teremtenek számukra.
Megfelelő tárolókkal, kiegészítőkkel pedig igazán jó hangulatú játszótérré alakulhat a szobájuk. Falimatricával, párnákkal, dobozokkal, képekkel, tapétával, vidám tárolókkal stb. egyszerűen egyedivé tehető bármelyik gyerekszoba.
Az ideális padlóburkolat a könnyen tisztítható parketta vagy laminált padló, melyre csúszásgátlóval ellátott játszószőnyeget is elhelyezhetünk.
Gyerekszobánál különösen fontos, hogy az alkalmazott falfesték egészségre ártalmatlan, és strapabíró legyen.

Ilyen pl. a Poli-Farbe Platinum Kid gyerekszoba festék.
A Platinum Kid színezett gyerekszobafesték mosás és súrolás álló, kitűnő fedőképességű, oldószer- és szagmentes, selyemfényű, belső falfesték. A bevonat lég- és páraáteresztő, biztosítja a fal természetes légzését. A felület ellenáll a gombák és a baktériumok megtelepedésének. A bevonat általános háztartási tisztítószerekkel könnyen tisztítható. Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes termék. Bevonata mosás- és súrolásálló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

Fő a biztonság!
Tegyünk konnektorvédőket a konnektorokba!
Az erkélyajtóra, ablakokra szereljünk gyerekbiztos zárat.
A különálló polcokat rögzítsük a falhoz
Ha a fűtőtest olyan típusú, amellyel esetleg megégetheti magát, akkor mindenképpen gondoskodni kell valamiféle borításról.


Eper Pink és Lime

A falakon a poli-farbe Platinum kid termékcsaládból , az eper névre hallgató falfestékre esett a választás /5L 6.500.-/.
A díszléceket (Tele magenta RAL 4010 ) pink színre kevert festékkel emeltük ki.
(A színkeverés felára 2L festék esetén 600Ft)
A bútorokat az Ikea Leksvik sorozatból állítottuk össze, a kör alakú szőnyegek szintén az ikea áruház kínálatából származnak.
(2010.04.)Leksvik kincseskomód /24.990.-/ Gardrob/59.900.-/, Falipoc /7.990.-/ Gyerekszék /4.490.-/ Gyerekasztal /12.990.-/ Hosszabbítható Gyerekágy /36.990.-/
Ringum szőnyeg pink színben /2.290.-/
Függönyöket és a párnákat Jászberény főterén található méteráru boltól szereztük be.
A pink függöny, egy egyszínű kevertszálas szövet, melyet virágmintás vászonanyagból készült szegéllyel dekoráltunk. Ugyanebből az anyagból készítettük a zöld párnákat is. a többi párnát, a függöny anyagából, ill. egy a függöny színéhez illeszkedő virágmintás vászonból varrtuk.
6db párna töltet, 2db szivacs ülőpárnának, 8,2m pink szövet, 1m pink virágos- és 2m zöld virágos szövet összesen kb. 17.000Ft volt.



Inspirációnak
 Lila /Rózsaszín / Pink lányszobák
3D látványtervek
Minimal gyerekszoba

















Nincsenek megjegyzések: