2010. augusztus 27., péntek

Infrafűtés: tisztább, gazdaságosabb, egészségesebb

Az infrafűtés korszerű, egészségre pozitív hatást gyakorló, kényelmes és tiszta fűtési forma, mely nem teszi tönkre a falakat, nem kavarja fel a port és egyenletes meleget biztosít. Új technológiája révén beruházást igényel, viszont átépítési költségek nélkül, hosszú távú megoldást kínáló környezetbarát megoldás, mely mentesít a folyamatosan dráguló hőtáv- és gázárak problematikája alól is.

Mi az az infrafűtés?

Az úgynevezett infrapanelek - melyek megjelenésüket tekintve tábla alakú (már kör alakú is létezik) szerves anyagból készült fűtőtestek - nem tartalmaznak fémes anyagot. Elektromos árammal működtetve (230 V hálózati feszültség) képesek arra, hogy a hőérzetet adó infravörös hullámokat mesterségesen állítsák elő. Ez a hullámhosszúság szemünkkel nem érzékelhető tartományban van, ugyanakkor meleg érzetet kelt. A napenergia jelentős részét ez teszi ki, ettől érezzük melegnek a napsütést is, és ez az, ami hozzájárul a jó közérzetet megteremtéséhez, és pozitív hatással van az egész szervezetünkre. Az infrapanelek alacsony beruházási költsége mellett könnyű szerelhetőségével és esztétikus megjelenésével harmonikusan illeszthető a belső terekbe.

infrafűtés, infrapanel, fűtés, energia - futesmegoldasok.hu

Mennyibe kerül?

cikk folytatása az eredeti oldalon: http://4szoba.hu/cikk/tippek/1325-infrafutes-tisztabb-gazdasagosabb-egeszsegesebb


Decoratív padlóbevonatok a MAPEI-nél

Kezdetben az átlátszó vagy áttetsző gyantákat keverték színes kvarchomokkal, és ez volt a dekorpadló, de később kifejlesztésre kerültek egyéb, kifejezetten dekoratív célokra alkalmas termékek is, és ezek mellett az általános, színes termékekkel is egyre újabb hatásokat találtak ki az alkotó vénával megáldott gyártók, tervezők és kivitelezők.

A Mapei Kft. forgalmának jelentős részét fordítja kutatásra és fejlesztésre.
Dekoratív padló területén a cég minden évben több terméket is kifejleszt, hiszen az igény hatalmas, a fogadópiac pedig egyre nagyobb…

A dekoratív padlóbevonatokat a Mapei piacán epoxi, epoxi-poliuretán és cement bázisú csoportokba sorolhatjuk.

A cikk a forrásoldalon folytatódik: http://www.mapei.hu/

Fehér csiszolt Ultratop különböző színű Dynostone adalékokkal

képek forrása: http://www.baudocu.hu/11/pdcnewsitem/01/90/35/index_11.html